top of page
IMG_4388_edited.jpg

Eetproblemen bij hoogsensitieve kinderen begrijpen en aanpakken

Herken je de worsteling van je gevoelige kind aan de eettafel? Niet willen eten, heel selectief eten of niet tegen stukjes en bepaalde geuren kunnen? Al deze voorbeelden komen veel voor bij hoogsensitieve kinderen. Eten raakt namelijk alle zintuigen en gevoelige kinderen kunnen hier overweldigd door raken.

Dit e-book biedt praktische tips en inzichten om eetproblemen bij gevoelige kinderen te begrijpen en op een positieve manier aan te pakken. Ontdek hoe het weer gezellig wordt aan tafel, welke voeding belangrijk is voor hoogsensitieve kinderen en vooral hóe je kind weer tot eten komt. 

Hoe fijn zou het zijn als..

  • .. je beter begrijpt waarom jouw hoogsensitieve kind zo'n moeite heeft met eten?

  • .. je weet wat jij als ouder kunt doen om je kind te helpen? 

  • .. je geen zorgen en stress meer hebt over het eetgedrag van je kind?

  • .. je kind (weer) gezond gaat eten, zonder dwang, belonen of straffen?

  • .. en het weer gezellig wordt aan tafel?

c11318_e1a11f4a98244e7fbda2698b55523b62~mv2.jpg

Wat kun je verwachten?

Het e-book telt meer dan 70 pagina's en is ingedeeld in 6 hoofdstukken, waarbij er allereerst aandacht is voor hoogsensitiviteit in het algemeen. Vervolgens duiken we dieper in op eetproblemen bij hoogsensitieve kinderen en wordt stilgestaan bij breingezondheid: welke voeding is juist belangrijk voor hoogsensitieve kinderen? Daarna komt nut en noodzaak van supplementen aan bod, om vervolgens te leren hoe je je kind kunt helpen om weer tot eten te komen. Het e-book wordt afgesloten met 15 voedzame recepten. In het e-book vind je ook diverse boekentips, een HSK checklist, een gevoeligheidschecklist en een oefenblad om te leren proeven. 

Reviews
Ervaringen van anderen

Judith

Een fijn en praktisch e-boek. Het stukje over 'zorgen ouders' was een en al herkenning. Ik als ouder voel mij gehoord en serieus genomen. Na het lezen heb ik moed, zin en energie om ermee aan de slag te gaan.

D.S.

Wat een fijn boek! Een bron aan informatie, maar zo gestructureerd en compact beschreven dat het heel prettig wegleest. De recepten zijn een hele mooie aanvulling op de tekst en gaan wij zeker gebruiken! 

Praktijk Marieke Broeks

In het boek over eetproblemen bij hoogsensitieve kinderen heeft Ilona goed uitgelegd wat hoogsensitiviteit is, welke problemen je tegen kunt komen. Als ouder ben je op zoek naar mogelijkheden en praktische oplossingen zoals een stappenplan hoe je samen met je kind nieuw eten kunt gaan leren eten, en dit heeft ze uitgebreid gedaan. Daarnaast heeft ze veel gezonde recepten toegevoegd die je samen met je kind kunt maken waardoor het écht iets van jou én je kind wordt en het een gedeelde verantwoordelijkheid wordt. Ik ga het boek zéker in mijn praktijk aanraden!

Roy

“Mijn vrouw en ik hebben het boek aandachtig gelezen en heeft ons voorzien van veel nieuwe inzichten. Je wordt in dit boek meegenomen in de verwerking van prikkels door je kind. Het voorziet je van inzichten en begrip en daarnaast waardevolle praktische tips. Wat ons betreft niet alleen een aanrader voor ouders met hoogsensitieve kinderen, maar ook als je kind niet hoogsensitief blijkt maar niet altijd even makkelijk eet!  ”

Stephanie

Heel leerrijk e-book. Ik heb er vele nieuwe dingen van opgestoken; sommige zaken werden nu pas duidelijk en door de voorbeelden kan ik er ook mee aan de slag. 

Mirelle

Ik ben zeer positief, want ik vind het een erg prettig en interessant boek! 

V3 Ebook Hoogsensitieve Kinderen en Eetproblemen (3).png

Wil jij ook meer inzicht én je kind verder helpen om gezond op te groeien?

ig posts (5).png

Download dan het e-book!

Tijdelijk te koop voor slechts €21,95 (in plaats van €24,95)! Wil jij hem ook lezen en direct aan de slag?

bottom of page